| Autor |
| RE: Nowi użytkownicy - tu się przedstawiamy |
Post 61/78  |
|
~Prymas Użytkownik
|
| Dodane dnia 17-07-2008 21:33 |
|
|
Cześć, mam na imię Kubuś, mam 7 lat i szukam przyjaciół. 
Dobra, to był dowcip. <przerwa na śmiech>
Jestem Michał, mam 19 lipców i mieszkam w Gdańsku. Właśnie skończyłem liceum, gdzie to wykształciłem się jako quasi-humanista, a teraz nie wiem, co z sobą zrobić. M&A interesuję się już od berbecia - zaczynało się od Yatamana, Tygrysiej Maski itd. Jakoś do dzisiaj filmy animowane bardziej mnie pociągają niż te "ludzkie". Z Berserkiem po raz pierwszy zetknąłem się... nie pamiętam kiedy. Ale to było chyba jakieś 2-3 lata temu, kiedy to zacząłem ściągać i oglądać anime (być może uprzednio przeczytawszy jakąś recenzję lub po prostu rozglądawszy się za czymś mrocznym). Słucham przede wszystkim Radiohead, Sigur Rós, Animal Collective, Frou Frou, Twilight Singers, jesienią Towarów Zastępczych, soundtracków z anime, a podczas czytania Berserka Susumu Hirasawy. W tej chwili stoję na 15 tomie, albowiem natura nie obdarzyła mnie zdolnościami do języków obcych, w wyniku czego jestem uzależniony od dobrych dusz, które tłumaczą to dzieło na jedyny słuszny język - polski. Dobra, starczy.
Swoją drogą, fajne emotki.  |
|
| Autor |
Post 62/78  |
|
~Kniv Użytkownik
|
| Dodane dnia 17-07-2008 22:41 |
|
|
Ja czytałem całość po angielsku ze słownikiem w ręku, za wyjątkiem 33 tomu, który dorwałem w języku polskim. Pewności nie mam, ale sądzę, że wszystkie tomy zostały już przetłumaczone, wystarczy poszukać.
<nie na temat - przyp. Refennei>
Edytowane przez Refennei dnia 21-07-2008 12:16 |
|
| Autor |
Post 63/78  |
|
~Prymas Użytkownik
|
| Dodane dnia 17-07-2008 23:08 |
|
|
Próbowałem metody ze słownikiem pod ręką, ale szybko się zniechęciłem. Samo tłumaczenie słowa po słowie to jeszcze za mało, aby rozumieć całe zdania, które często aż kipią od znaczeniowej przenośni. No i nie zostały przetłumaczone wszystkie tomy. Szukać to ja potrafię. W Polsce dwie grupy zajmują się tłumaczeniem Berserka: Azure Landscape, która to właśnie połączyła się z tą stroną, oraz od niedawna Projekt Manga, która szybciutko wydała 12 tomów.
Edytowane przez Refennei dnia 21-07-2008 12:17 |
|
| Autor |
Post 64/78  |
|
#de99ial Użytkownik
|
| Dodane dnia 21-07-2008 10:30 |
|
|
Projekt Manga? Hmm..... A wiadomo coś o jakości ich tłumaczenia? Może po prostu zerżnęli od nas?
Edytowane przez Refennei dnia 01-08-2008 11:24 |
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.

|
|
| Autor |
Post 65/78  |
|
~rekin Użytkownik
|
| Dodane dnia 31-07-2008 01:59 |
|
|
Przygodę z Berserkiem zacząłem od anime. Następnie była manga, tylko kilka pierwszych tomów ze strony http://www.evil-g... Od czasu do czasu słucham Berserk OST.
Edytowane przez Refennei dnia 01-08-2008 11:24 |
|
| Autor |
Post 66/78  |
|
~Tosun Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2008 23:46 |
|
|
Cześć, jestem Rafał i też jestem alko... Berserkoholikiem.
Jestem z rocznika 89. Nie jestem takim nowym użytkownikiem, bo jestem zarejestrowany tu od dłuższego czasu, ale jakoś tak dopiero teraz zauważyłem te forum.
Z Berserkiem mam styczność od jakichś 2-3 lat, od kiedy dowiedziałem się od kumpla, że widział takie chore anime ... no i jak miałem przepuścić coś takiego.
Oprócz tego słucham System of a Down (oraz Serjiego Tankiana rzecz jasna), ACDC, Disturbed oraz ciekawszych OST z różnych anime.
Aktualnie jestem w trakcie czytania 30 tomu oraz oglądania mocno poronionego anime, a mianowicie EXCEL SAGA.
Nigdy nie udzielałem się na żadnych forach, bo sądzę, że jak mam mówić (pisać) coś bez sensu to lepiej w ogóle nie mówić (pisać).
No to tyle o mnie.
Edytowane przez Refennei dnia 06-09-2008 15:20 |
|
| Autor |
Post 67/78  |
|
~Wrynna Użytkownik
|
| Dodane dnia 04-09-2008 14:31 |
|
|
U mnie podobnie jak u pana powyżej. Nie mam zbyt wiele do gadania. Chociaż czasem mi sprawi przyjemność napisanie jakiegoś dłuższego posta.
Z omawianym tytułem zapoznałem się wpierw przez powieść graficzną. Teraz oglądam wersję animowaną. O sobie samym nic za bardzo nie mogę powiedzieć. |
|
| Autor |
Post 68/78  |
|
~Zakrzep Użytkownik
|
| Dodane dnia 09-09-2008 18:23 |
|
|
Witam.
Nick: zakrzep
Skąd poznałem anime: jak na gówno mówiłem papu to na zagranicznej telewizji widziałem kawałek komiksu w tz. przerywniku. Po kilku nastu latach na youtube wpisałem tytuł dobrze wszystkim znany, jakoś w te wakacje wpadłem na odcinki z polskimi napisami, a po oglądnięciu wszystkich odcinków dowidziałem się, że istnieje Anime. No i w poszukiwaniu komiksu znalazłem się tutaj(wreszcie się zalogowałem, ze strony korzystam od 18 lipca tego roku).
Hobby: Anime(tylko trochę [narazie tylko Berserk], Air Soft, Rpg, Broń ręczna |
Gdybym miał niebios wyszywana szatę
Z nici złotego i srebrnego światła,
Granatową i bladą, i błękitną szatę
Ze światła, mroku, i półświatła,
Rozpostarłbym Ci tę szatę pod twoimi stopami
Lecz biedny będąc, marzenia mam swe tylko
Więc rozpostarłem me
marzenia pod Twymi stopami
Więc stąpaj lekko, gdyż depczesz marzenia...
|
|
| Autor |
Post 69/78  |
|
~Rahab Użytkownik
|
| Dodane dnia 09-09-2008 21:45 |
|
|
Cześć, jestem Piotrek.
Jestem tu zalogowany pierwszy dzień, ale dzięki wam mogłem na nowo poznać Berserka, z którym mam do czynienia od... hm.. ponad 5 lat, kiedy to jako gówniarz gimnazjalista czytałem tę mangę z wypiekami na mordzie, ze słownikiem pod ręką. Później pojawił się Dreamcast i wiadomo co dalej. ;P Hobby, rysowanie, tworzenie własnych komiksów i czasami gier planszowych (właśnie robię z kuzynem takową, z postaciami z Berserka, FF7, Grandia 2 i innych cudów). Jestem na waszym forum pierwszy dzień, pisze swój pierwszy post (dziś dostałem pierwszą wypłatę), mam nadzieję, że nie zepsuje wam strony. 
Edytowane przez Refennei dnia 10-09-2008 16:32 |
|
| Autor |
Post 70/78  |
|
^GRUBY Moderator
|
| Dodane dnia 10-09-2008 16:22 |
|
|
Już o to zadbam byś nie popsuł nam strony a przynajmniej tego cudownego a tak swoją drogą to witaj  |
|
|
| Autor |
Post 71/78  |
|
~Rahab Użytkownik
|
| Dodane dnia 10-09-2008 20:21 |
|
|
Fajnie, cześć nic nie spieprze miło was poznać, swoją drogą od kiedy istniejecie w internecie? |
|
| Autor |
Post 72/78  |
|
@hanc Administrator
|
| Dodane dnia 11-09-2008 01:45 |
|
|
|
Rahab zapytał:
swoją drogą od kiedy istniejecie w internecie?
Wyginam śmiało ciało,
Wyginam śmiało ciało,
Wyginam śmiało ciało.
Dwa lata? MAŁO! |

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'
|
|
| Autor |
Post 73/78  |
|
~Aizen Użytkownik
|
| Dodane dnia 11-09-2008 15:48 |
|
|
Witam. Jestem Jarek trafiłem tu przez Bleach.pl . Historie z Berserkiem rozpocząłem jakiś rok do półtora roku temu od anime . Uczęszczam do liceum.
Edytowane przez Aizen dnia 11-09-2008 15:48 |
|
| Autor |
Post 74/78  |
|
~racjona Użytkownik
|
| Dodane dnia 24-09-2008 09:57 |
|
|
Witajcież dołączyłam do ekipy, to się krótko przedstawię 
Ania me imię, ale częściej występuje jako racjona. Jak tu trafiłam? Bo nienawidziłam Berserka, bo brało mnie obrzydzenie i znudzenie, gdy oglądałam anime, bo byłam zawiedziona anime ...
Ale ale ... tak mi się zdawało - do czasu, aż historia Berserka nie wgryzła mi się w łepetynę i tak naprawdę zorientowałam się, że muszę poznać całą historię.
Przemówił do mnie związek Caski i Gatsa - jak nie cierpiałam obojga od początku, tak z czasem spodobała mi się wcale nie kryształowa postać Gatsa, jego opiekuńczość, troska o ludzi i takie zdrowe podejście do życia i walki.
A dlaczego w ogóle sięgnęłam po anime Berserk? Jestem fanatyczką mangi i anime Claymore, a często w zestawieniach porównują te dwa tytuły z racji obecności mieczy i walk. Więc chciałam z czystej ciekawości zorientować się o co chodzi z Gatsem i spółką.
I oto jestem - zafascynowana historią Berserka 
Pozdrowiska wszystkim. |
|
Do the impossible, see the invisible.
|
|
| Autor |
Post 75/78  |
|
@hanc Administrator
|
| Dodane dnia 24-09-2008 15:13 |
|
|
Witamyż! Zmień sobie w profilu płeć, bo póki co występujesz tu jako Pan Racjon. 
PS: Coraz więcej osób z Mazowsza.  |

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'
|
|
| Autor |
Post 76/78  |
|
~racjona Użytkownik
|
| Dodane dnia 24-09-2008 16:26 |
|
|
w mordke zdawało mi się, że dobrą kratkę z płcią zaznaczyłam XD
cóż, ręka mi dygnęła =] |
|
Do the impossible, see the invisible.
|
|
| Autor |
Post 77/78  |
|
~ducz Użytkownik
|
| Dodane dnia 26-09-2008 23:01 |
|
|
Bry ^.^
Skąd się wziąłem ?
Na Pierniconie podczas panelu ktoś mnie zapraszał, nie pamiętam już kto, ale skoro minął tylko miesiąc to wypadało by coś napisac ; p
Więc bry ^^
info: dawid duczmal,- pooglądajcie sobie na naszej-klasie ; p nawet zdjęcie macie ; p
m&a: bleach, berserk, oh ! great - wszystko ^,^, Better Virgin : ) |
|
| Autor |
Post 78/78  |
|
~Michu723 Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-09-2008 16:21 |
|
|
YO YO
Jestem Jarek.
Tymczasowo maturzysta, jak dobrze pójdzie - przyszły inżynier Automatyki i Robotyki na Poligrodzie.
Z Berserkiem zetknąłem się 2-3 lata temu szukając jakiegoś następnego dobrego anime, a później tak poleciało.......
Oprócz Berserka, zajefajny jest też Claymore, ale to inna bajka.
Jestem z Leszna ( UNIA LESZNO WINNER), lubię fantastykę, pop i techno.
Jestem fanes SW i LoTR...... ogólnie bujanie w obłokach.....
Pozdro  
<edytowane przez Refennei - ort>
Edytowane przez Refennei dnia 06-10-2008 14:32 |
|